Livsstilsförändringen som lyckades; ”Jag lärde mig att älska mina nya vanor”

Karolina Wiegner jobbar som lärare, vilket hon upplever som ett givande och varierande arbete. Hon tycker om att ha många bollar i luften, samt att ständigt utvecklas och studerar för tillfället vidare till speciallärare. Men som så många andra som arbetar inom skolvärlden så känner hon att yrket periodvis är stressigt.

Karolina har alltid gillat att röra på sig och äta hälsosamt. I juni 2020 kände hon dock att hon inte riktigt hade hunnit prioritera sig själv och sitt välbefinnande. Hon började fundera på lösningar.

Karolina kom fram till att eftersom hon redan har ganska bra koll på hur hon borde äta och träna – hon har tidigare till exempel anlitat en PT – så behöver hon mest hjälp med den mentala biten, dvs någon som stöttar och peppar när det känns tungt.

Våra vägar hade korsats redan tidigare och Karolina visste att jag brinner för att hjälpa andra att uppnå en hälsosammare livsstil. Hon kontaktade mig och under ett inledande möte diskuterade vi vad hon ville uppnå. Vi kom fram till följande:

  • regelbundna träningspass

  • viktminskning

  • begränsa intaget av godis och snacks.

Ett viktigt önskemål var att hon kunde ha kontakt med mig, sin coach, ofta och på ett enkelt sätt.

Vi bestämde att Messenger är en bra kanal för kontakt och att jag skulle peppa henne tre gånger i veckan; måndag, onsdag och fredag. Hon kunde även utöver det kontakta mig om det dök upp någonting akut som hon funderade över och ville bolla.

Eftersom Karolina är morgonpigg, passar det bra för henne att träna på morgonen innan jobbet. Hon ville köra träningspassen hemma och hade redan hittat en träningsapp som hon fattat tycke för; Jillian Michaels’ The Fitness App. I den kan man välja program som passar ens egen nivå, tidtabell och preferenser.

Karolina var taggad och körde genast igång med träningen.

Vi började med att jobba ihop under sommaren, tack vare sitt yrke så har hon lång semster och hade möjlighet att satsa på sig själv då. I början skedde stora framsteg men lagom till skolstarten stannade utvecklingen av. Karolina ville därför fortsätta att få mitt stöd ända fram till nyåret, vilket jag mer än gärna ställde upp på.

Jag gav henne i uppdrag att göra en matdagbok, dvs skriva ner allt vad hon åt, under ett par veckors tid. Vi analyserade resultaten tillsammans och gjorde små justeringar i kosten. Utvecklingen tog ny fart och på nyårsafton kunde hon fira att målen hade uppnåtts.

Våren 2021 körde vi en uppföljningsrunda på tre månader, då Karolina kände att hon ville säkerställa att rutinerna sitter och att livsstilsförändringen är bestående.

Min livsstilsförändring resulterade i en viktminskning på 5 kg och en ny vana – att älska mina 6:15 morgnar! Jag hade stor hjälp av mentala tränaren och coachen Amy Skogberg, som intresserade sig genuint för min livssituation. Hennes kontinuerliga stöd och vår täta dialog, i kombination med ett bra träningsprogram, gjorde susen!
— Karolina Wiegner

För mig som coach var det otroligt givande att få jobba med Karolina.

Hennes positivitet och härliga energi smittade av sig även på mig som coach. Hon var jättemotiverad att träna bra och äta rätt. Visst kom det dippar ibland, speciellt under stressigare perioder, men så sker för alla. Det viktiga är att inte piska sig själv för det, utan att så snabbt som möjligt försöka återgå till de rutiner man känner att man mår bra av.

Under resans gång diskuterade vi även andra saker, såsom vad Karolina önskar av livet i övrigt. Hon gjorde några viktiga och ganska så stora insikter, vilka hon tog med sig framåt. Tilläggas bör, att jag och Karolina aldrig har träffats fysiskt, utan endast via Zoom och Messenger. Ändå tycker jag mig känna henne ganska väl och vi lyckades skapa en fin kontakt.

Vill du också göra en livsstilsförändring? Boka en kostnadsfri konsultation via Zoom HÄR.

Välkommen med din bokning!

Behöver du som Karolina en liten mentaltränare på din axel, som du alltid kan vända dig till för pepp och/eller push? Välkommen att höra av dig!

Behöver du som Karolina en liten mentaltränare på din axel, som du alltid kan vända dig till för pepp och/eller push? Välkommen att höra av dig!