Det händer bra saker varje dag!

Den insikten har jag kommit till tack vare mitt nyårslöfte. Jag lovade att börja skriva upp bra, fina, roliga händelser i mitt liv på små lappar och samla dem i en burk. Och burken har faktiskt blivit berikad med en ny lapp nästan varje dag. Bra-saks-burken har dessutom haft en oväntad inverkan;

Jag har börjat reflektera över allt bra som händer mig här i livet!

Tidigare har fina händelser ofta gått obemärkta förbi. Kanske för att jag tagit dem för självklarheter? Men nu har jag fäst allt mer uppmärksamhet vid att det finns en massa bra som sker hela tiden! Ibland kan det vara frågan om små saker, såsom att få en överraskande, spontan och hjärtlig kram av sonen. Ibland är det lite större grejer, såsom att få gå på lunch med en kär gammal vän.

Jag har också blivit allt mer och mer medveten om dethär med att jag kan välja hur jag ser på saker och ting. Väljer jag att fästa min uppmärksamhet vid att det är svinkallt ute – eller vid att solen strålar från en klarblå himmel och naturen står i bästa vinterskrud? Väljer jag att tänka på att den italienska glassen med tiramisusmak är ohälsosam och gör mig fet – eller på att det är en stor njutning att dela denna gourmetupplevelse med familjen?

Den här helgen har jag blivit speciellt glad av att göra det fint hemma.

I takt med att julprydnaderna har åkt ner i källaren så har jag blivit allt mer biten av en jättestor inredningsfluga. Eller kanske är det en geting, för ett dylikt sting har jag sällan upplevt. Jag har farit fram som en virvelvind genom hemmet och ordnat, ändrat, ändrat tillbaka, slängt ut, dammat av gamla fynd som väntat i källaren men som nu hittat sina platser... Resten av familjen är måttligt förtjusta, för när inredningsstormen dragit förbi så kan de inte hitta saker och ting på sina invanda ställen längre…

Men tänk att bara en sån sak kan göra en riktigt riktigt glad – att hemmet har en stil som känns rätt, inredningen är i balans och färgerna är sköna för ögat och själen.

Idag skriver jag på min lapp: Fyndade en ny hallmöbel på rea och fräschade upp hemmet med härliga inredningsdetaljer.

En av helgens bra händelser: fyndade ett fint tallriksställ på loppis och det blev en ny inredningsdetalj

En av helgens bra händelser: fyndade ett fint tallriksställ på loppis och det blev en ny inredningsdetalj