Dags för en ny karriär!

För att vi ska trivas på jobbet behöver vi ett meningsfullt arbete. För att arbetet ska vara meningsfullt behöver vi ha lagom med utmaningar, trevliga arbetskompisar och en känsla av att vi är en del av någonting större som vi kan kontribuera till.

Men framför allt behöver vi utveckling. Att lära sig nya saker och uppnå personlig utveckling är enligt undersökningar den allra största motivatorn för de flesta i arbetslivet (se t.ex. “Mitt i karriären”-barometern).

Så även för mig.

Därför lämnar jag nu mitt jobb – trots att jag älskar det!

Här på bloggen får du, kära läsare, oftast följa mina funderingar och företaganden som mental tränare. Till vardags fylls mina dagar av helt andra sysslor, då jag jobbar som marknadsföringschef hos IT-distributören Pedab.

I 23 år har jag varit marknadsförare i IT-branschen. Denna roll gled jag in i av en slump, eller egentligen två (hur det gick till kan jag berätta mer om en annan gång). Som för oss alla så har yrket inneburit upp- och nedgångar, men på det stora hela har jag verkligen älskat mitt jobb!

Det sägs att man ska lämna festen när den är som roligast. Mitt uppe i en roll som jag har älskat så mycket så väljer jag nu att anta en kittlande utmaning att börja på ny kula och starta en fräsch yrkesbana.

Orsaken är inte att jag tröttnat. Orsaken är att jag behöver en rejäl knuff utanför min bekvämlighetszon.

Det har varit tryggt och skönt att syssla med bekanta, invanda arbetsuppgifter. Men nu är jag i behov av någonting nytt som får mig att växa som person, arbetstagare och kollega. Och det är utanför bekvämlighetszonen som man växer allra mest!

Det är lätt hänt att man stannar i sin Comfort Zone. Ibland är det helt rätt. Ibland är trygghet och stabilitet precis vad man behöver i livet. Oftast stannar man dock där av bekvämlighet eller av harighet inför vad det skulle innebära att ge sig ut på okända vatten.

Enligt “Mitt i karriären” -barometern önskar en tredjedel av alla arbetstagare byta arbetsroll men bara en tiondel aktiverar sig i saken. Den största orsaken till denna inaktivitet uppger de tillfrågade är att de inte vet vad de vill göra. Jag hävdar att den största orsaken är komfort. Eller att man helt enkelt inte tänker på att man inte behöver ta ett jättekliv och hamna utanför bekvämlighetszonen på en gång.

Vad var och en kan göra är att ta små små steg mot utkanten av zonen och börja utforska vad man skulle vilja göra.

Om du hör till dem som känner att karriären har stannat upp och att du behöver utvecklas, ge dig själv en vänlig liten knuff mot zongränsen. Sätt igång redan idag med att ta steget mot nya möjligheter! Anmäl dig till en kurs, engagera dig i ett nätverk, ta en mentor eller uppsök en karriärcoach…

Vilka arbetsutmaningar det är som jag ska ta mig an härnäst avslöjar jag i ett kommande inlägg, tillsammans med tips på vad DU kan göra om du längtar efter en nystart eller en förändrad karriär mitt uppe i livet. Så mycket kan jag avslöja att jag inte lämnar IT-branschen… Ej heller min arbetsgivare Pedab… Fortsättning följer!

Vilka arbetsutmaningar det är som jag ska ta mig an härnäst avslöjar jag i ett kommande inlägg, tillsammans med tips på vad DU kan göra om du längtar efter en nystart eller en förändrad karriär mitt uppe i livet. Så mycket kan jag avslöja att jag inte lämnar IT-branschen… Ej heller min arbetsgivare Pedab… Fortsättning följer!