Bra laganda vinner FM-guld!

I söndags var det stor handbollsglädje i min hemkommun då Kyrklätts IF:s C 03-juniorer blev finska mästare i handboll, både flick- och pojklaget.

Det var en rafflande finalhelg med mycket jämna matcher, åtminstone för killarnas del. Jag har haft glädjen att få jobba med och följa det fantastiska pojklaget. Vårt samarbete inleddes hösten 2016 och min första mentalträning med dem hade temat “laganda”.

Vi snackade då om “de fyra S:n” som kritiska framgångsfaktorer för att uppnå äkta teamkänsla:

  • Samhörighet

  • Sammanhållning

  • Samarbete

  • Stämning

Vi skapade också lagets gemensamma värderingar. Två säsonger senare fungerar laget enligt samma värderingar och har inte hellet tappat den röda tråden kallad laganda, utan kontinuerligt jobbat på att stärka den. Och det syns!

I fredags höll jag en mental peppning med laget inför finalerna. Efteråt kunde jag bara konstatera att killarna var redo – redo att kasta sig in i finalmatcherna medvetna om att de förberett sig så bra som möjligt både spelmässig och mentalt. Under vår session i fredags återkom de gång på gång till att det viktigaste är team spirit och att kämpa för varandra.

Denna fina inställning, lagandan och kämpaglöden, gav dem FM-guld!

Jag vill gratulera alla stronga juniorer till guldet och för att ni hela säsongen tränat, spelat och haft roligt i handbollens tecken! Ni visade minsann att ni har vuxit både utanför och på planen och att ni kan spela fantastisk handboll.

Även tränarna, lagledarna och alla andra som jobbat för laget ska ha en stor eloge! Era insatser är guld värda (bokstavligen! :) Det är oerhört glädjande att se hur långsiktigt juniorarbete ger ungdomarna rätt värdegrund och fina idrottsliga resultat på samma gång!

Härligt jobbat allihop och GRATTIS!

KyIF:s C 03-pojkar nådde sin målsättning att bli nr 1 för säsongen! Deras finska mästerskap är resultatet av många element, med bra laganda som den viktigaste faktorn, och några hemliga vapen...

KyIF:s C 03-pojkar nådde sin målsättning att bli nr 1 för säsongen! Deras finska mästerskap är resultatet av många element, med bra laganda som den viktigaste faktorn, och några hemliga vapen...