På jakt efter ny inspiration?

Igår hade jag förmånen att göra nåt jag njuter av väldigt mycket. Jag var inbjuden att hålla en föreläsning för ett gäng damer, som firade en må bra -helg.

Som vanligt var jag lite nervös före, det är alltid lite pirrigt innan jag “äntrar scenen”, eftersom ingen föreläsning är den andra lik och jag undrar med spänning hur mitt budskap ska mottas. Men så fort jag kommer igång så brukar allt släppa. Så även denhär gången.

Temat var personlig utveckling. Vi diskuterade bland annat passion, målsättningar, visionering, teamarbete, positivt tänkande – och så detdär med att leva med karlar förstås :-)

Att hålla inspirationsföreläsningar är verkligen nåt jag brinner för!

Jag älskar att få komma ut och möta olika grupper, berätta om mentalträning samt dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter.

Men att hålla en lyckad presentation är ingen lätt uppgift. Det är många pusselbitar som ska falla på plats. Att man har rätt budskap för rätt publik, att man lyckas knyta an till åhörarna och skapa en bra stämning samt framförallt att de är mottagliga.

Jag blev en gång ombedd att dra ett motivationsföredrag för ett gäng föreningstränare. Glad tackade jag ja och såg framför mig sköna lirare á la Mika Lehkosuo. Föreläsningsdagen kom och förväntansfull fjädrade jag in i auditoriet. Det var bänkat med gäspande gubbar utan tillstymmelse till liv! Efter att jag kommit över den första chocken gjorde jag mitt yttersta för att entusiasmera dem. Jag for omkring som en skottspole på scenen och fyrade av skämt var sjunde minut – vilket man ska göra för att hålla publiken alert – men de förblev i dimman. De var helt enkelt inte mottagliga eller redo för att ta sig an mental utveckling (för min presentation var det ju inget fel på ;-).

Det är nog enda gången som mitt budskap inte fallit i god jord. Oftast brukar min iver smitta av sig och det uppstår intressanta och ibland till och med livliga diskussioner. Många gånger kommer folk fram till mig efteråt och vill prata en stund, vilket gör mig jätteglad. Om jag har lyckats inspirera någon till positiv förändring, har min målsättning uppfyllts.

Min dröm är att inspirera mina medmänniskor på heltid!

”Jag ensam kan inte förändra världen men jag kan kasta en sten i vattnet som skapar många ringar”, har Moder Teresa sagt. DET är min drivkraft! Om jag kan påverka någon att göra ett positivt skifte i sitt liv, få dem att ta ett första steg mot personlig utveckling eller ens få dem att skratta hjärtligt för en stund så har jag bidragit till att göra vår värld lite bättre.

Det är häftigt när man får folk att ryckas med och inse att de kan skapa sin egen lycka – tro på att de kan bli mentalt starkare, hitta mer livsglädje, förbättra sin självkänsla och bli vinnare här i livet. Jag hoppas att jag framöver får många fler tillfällen att förmedla mitt budskap och min inspiration.

Kan knappt vänta på nästa tillfälle att få sprida positiva ringar på vattnet!

Kan knappt vänta på nästa tillfälle att få sprida positiva ringar på vattnet!