Mentalträna dig till snygga naglar

Det har skett ett mirakel! Jag har fått snygga naglar!

Denna lilla solskenshistoria börjar för ungefär en månad sedan. Det var utbildningstillfälle och temat för dagen var fobier. Som alltid på mentaltränarkursen var jag ivrig över att lära mig och insöp entusiastisk informationen om metoder för att bli av med fobier.

Sen kom det roliga – att omsätta teori till praktik. Vi kursdeltagare har alltid lika intressanta stunder när vi övar olika tekniker på varandra.

Eftersom jag inte har några fobier, valde jag att försöka bli av med en ovana istället – mitt eviga nagelbitande.

Jag skäms lite för att erkänna det, men jag har bitit på naglarna ända sen barndomen. Det går väl an när man är tonårsrastlös, men är inget som anstår en mogen kvinna i affärslivet. Diverse halvhjärtade försök med Stop n grow och tejpning ägde rum för länge sen, men misslyckades, varefter jag accepterade att mina naglar kommer att vara sönderbitna livet ut.

Det tragiska var att det räckte inte med naglarna, jag bet på skinnet runt omkring också. Ofta började det blöda och mina fingertoppar såg närmast ut som tagna ur en skräckfilm.

Tillbaka till kursdagen. Min kurskamrat ledsagade mig i en mentalövning för att bli av med mitt ständiga nageltuggande. Hela exercisen tog 5-10 minuter. Jag har inte bitit på naglarna en enda gång sedan dess!

40+ år av nagelbitande botades med en 10 minuters övning!

Ett mycket bra exempel på hur mental träning kan ge otroligt effektfulla resultat. En annan kurskamrat blev av med sin höjdskräck under samma tillfälle.

Nog är det lustigt hur en ovana kan fortsätta av bara farten år ut och år in. Speciellt när lite mentalträning är allt som skulle behövas för att bli av med den...

Här ska köpas nagellack!!

Gissa så stolt jag är över mina glänsande naglar som är finare än någonsin i mitt liv!

Gissa så stolt jag är över mina glänsande naglar som är finare än någonsin i mitt liv!