Låt din längtan visa vägen till ditt innersta

Kommer du ihåg när du var barn och det blev vår? Belåtenheten över att hjälpa smältvattnet på traven och göra de glatt virvlande rännilarna ännu gladare genom att dra dem djupare och bredare… Fröjden när solen började värma och den kliande yllemössan kunde förbli i ryggsäcken…

Men framför allt den intensiva längtan efter att skolan skulle ta slut och det ljuva sommarlivet skulle börja… Vilken kittlande känsla det var!

Det är viktigt att få vänta och längta, att våga drömma om framtiden.

Det är lika väsentligt nu som då när vi var barn.

Ofta virrar vi dock bort oss i något jag kallar för “skenlängtan”.

Vi längtar efter mera pengar, bättre jobb, ny bil… Eller så bara längtar vi bort. Men vad är det vi EGENTLIGEN saknar när vi drömmer om materiella eller världsliga saker? Jo, det är den känsla de ger oss. Njutningen i att få  kliva in i en ny bil. Stoltheten över att landa drömjobbet. Tryggheten som mer pengar medför. Friheten som det skulle innebära att resa bort.

Vad vi behöver göra är att gå till botten med vår längtan.

Vad längtar du efter? Försök att se igenom en eventuell skenlängtan och identifiera vilken sinnesstämning det är som du vill uppnå. Detta är inte alltid så lätt och kan kräva lite träning, eftersom du bör komma i kontakt med dina innersta känslor.

En annan sak som för de flesta kräver träning är att vara här och nu samtidigt som man drömmer om framtiden.

Att vara i nuet är nämligen också viktigt, lika betydelsefullt som att vänta och längta.

Om du är som de flesta så trånar du efter sommaren just nu, gör upp planer och skapar kittlande förväntningar. Fortsätt med det och känn lyckan av att drömma dig bort till sommarens fröjder. Tänk dock på att även ta dig tid att njuta av den framskridande våren, ljuset som tilltar och naturen som vaknar!  

”I mars börjar solen värma. I april sväller åar och bäckar. Farväl friska vinter, välkommen kära vår igen!”  Citat av Paul-Eric Skogberg

”I mars börjar solen värma.
I april sväller åar och bäckar.
Farväl friska vinter, välkommen kära vår igen!”

Citat av Paul-Eric Skogberg