Bilfeber!

Jag lider av en sjukdom som gör sig påmind varje år framåt vårkanten. Febern tilltar i takt med att dagarna blir längre. Feberdrömmarna likaså. Oundvikligen sveps jag med i en ständigt återkommande dröm:

Jag rattar en läcker, röd sportbil i full fart. Jag njuter kolossalt av att höra motorn ömsom spinna mjukt, ömsom vråla till, likt en muskulös älskare som lyder min minsta vink och på flexade biceps tryggt bär mig genom snäva kurvor och över branta backkrön…

Det är alltså bilfeber jag drabbats av. I år igen.

Bilar är en av mina svagheter. Det är ju bara så härligt att trycka på gasen, höra när det händer under motorhuven, känna hur fordonet ligger som ett strykjärn i kurvorna och accelerarar skönt mot nya äventyr.

Saken blir ju inte bättre av att jag älskar tjusiga, strömlinjeformade vrålåk som jag egentligen inte har råd med. Men så pass feberyr är jag att jag kan tänka mig att leva på knäckebröd och vatten typ resten av livet bara för att få ta min körupplevelse till nya höjder.

Mina inre delpersonligheter går på högvarv just nu.

“Drömmar är till för att förverkligas”, säger mentaltränaren i mig.

“Men hallå, borde inte en mentaltränare ha lite andra drömmar än en så värdslig sak som en bil – typ att hjälpa andra”, kommenterar snusförnuftsjaget.

“Ja, men det har jag ju, min största dröm är att få inspirera andra. Men för att kunna inspirera andra så måste man ju vara glad, och glad blir man av en ny bil”, inflikar inspiratören.

“Dessutom är det ingen dröm, utan en hobby. Andra sätter ner tusentals euro på att spela golf, rida, fotografera… jag investerar i bilar”, överraskar Spara och förstummar Slösa som just skulle bidra till debatten.

Ja, sådär håller jag på.

Men faktum är, att jag sitter 1,5 timme i bilen varje dag. Då behöver man en bra, säker och miljövänlig bil av högsta kvalitet. Och tänk om jag varje morgon skulle vara tvungen att sätta mig i en bil som jag inte gillar, hur bra skulle dagen börja? Nej, det är ju verkligen viktig för mitt psykiska välbefinnande att jag kan möta varje soluppgång med ett leende, får hoppa in i ett tilltalande fordon och ivrigt gasa ut från gården så att gruset sprätter.

Slutdiskuterat!

Bilbutiken, polera vrålåken, här kommer jag!

Sugen på en ny bil du också? En fräsig  BMW  vore inte så dumt, eller hur?

Sugen på en ny bil du också? En fräsig BMW vore inte så dumt, eller hur?