Hur ser din drömvecka ut?

Söndag eftermiddag. Jag ligger på kökssoffan och reflekterar över veckan som gått.

Plötsligt slår det mig att jag har levt min Drömvecka!

Den bästa veckan hittills sen jag blev företagare på heltid för dryga 1,5 år sedan har det varit. Just en sådan vecka såsom jag visionerade att min arbetsvecka i bästa fall skulle kunna bli, när jag var nybakad företagare med ett stort, vitt, blankt papper framför mig.

Jag överväldigas av en djup och innerlig tacksamhet över att jag får leva min dröm. Tänker att det borde alla få uppleva, åtminstone någon gång under sitt arbetsliv.

Jag funderar vidare kring varför just den här veckan har varit så bra. Jag kommer fram till att den främsta orsaken är att det har varit så bra balans. För första gången på länge känner jag att jag har haft en fin harmoni mellan arbete, familj, vänner, egentid och utveckling. En företagare kämpar ju ständigt med att få tiden att räcka till, men den här arbetsveckan har bjudit både på positivt stressiga situationer och tid för återhämtning.

Vad ingår i min Drömvecka?

  1. Att få inspirera

    Min allra största passion är att få inspirera andra. Om jag lyckas med det så känner jag att jag har gjort någonting meningsfullt. Den här veckan har jag fått inspirera medmänniskor både genom föreläsningar och samtal med coachingklienter.

  2. Att få sprida glädje

    För mig är det viktigt att sprida glädje, jag tycker att det är en av de mest betydande saker vi människor kan syssla med. Det kan göras på så många olika sätt – ett vänligt ord, ett leende, ett samtal med någon som behöver det. Det försöker jag göra varje deg, och dessutom hade jag i veckan glädjen att få ordna en gruppaktivitet för ett arbetsteam, med många glada skratt till tack.

  3. Att få göra podcast

    Min podcast Mentalkanalen, som jag har tillsammans med Gustaf Ahlroos, ger mig för tillfället mening på så många olika sätt. För det första är den en kanal att kunna nå ut till behövande med det viktiga budskapet om hur man kan förebygga psykisk ohälsa. För det andra får jag träffa så intressanta gäster och ta del av deras klokheter. För det tredje är det ett sätt att läsa på och lära mig mer om hjärnan och hur den funkar. Den här veckan fick jag dels banda in ett nytt avsnitt, som släpps om några veckor, samt dels lägga ut ett för mig enormt viktigt avsnitt, där jag berättar om den depression jag drabbades av som 25-åring och om vägen ut ur den.

  4. Att få skriva

    Jag älskar att skriva och de senaste sju dagarna har jag haft möjligheten att skriva både lättsamma bloggartiklar och krävande facktexter. Båda lika givande!

  5. Att få bonda med människor

    Veckans två föreläsningar var på plats, hurraaa! Nog är det annorlunda att få föreläsa på plats och ställe, bland folk, och känna energin i rummet! En annan fin grej med att världen återvänder till normalt umgänge, är att kunna gå på kaffe med intressanta människor och ha inspirerande diskussioner. Det gör så innerligt gott att prata bort en stund och utbyta tankar med andra.

Då jag dessutom har lyckats hitta tid för familjen, bokläsning, hemmapysslande och egentid i svampskogen så kan jag inte annat än att känna en stor tacksamhet för att livet stryker mig medhårs just nu. Försöker landa i den tanken och ta den med mig in i den nya veckan som börjar imorgon.

Om du stannar upp en stund och reflekterar; hur skulle din Drömvecka se ut? Och nu menar jag inte en sådan då du har semester och chillar på en lång, vit, sandstrand varje dag, utan en vanlig vecka i din vardag.

Dela gärna med dig av vad din Drömvecka skulle innehålla!

När senast kände du dig som en vinnare? frågade jag av säljteamet som jag höll en inspirationsföreläsning för i den här veckan.

När senast kände du dig som en vinnare? frågade jag av säljteamet som jag höll en inspirationsföreläsning för i den här veckan.