Drömmen som blev sann

Som ung landslagsidrottare på 80-90-talet var det inte mycket tal om vad som skedde mellan öronen. Antingen var man en vinnarskalle eller så inte.

Efter avslutad idrottskarriär blev jag alltmer intresserad av den mentala biten. Ju mer jag läste om ämnet desto mer fascinerad blev jag. I studie efter studie påstods till exempel att topprestationer handlar till 70-80 procent om mental kapacitet. Varför hade ingen berättat det för mig när jag tävlingsidrottade??

Ännu intressantare blev det när jag förstod att man kan träna upp sin mentala styrka. Kanske vinnarskalle inte är något man föds till, utan något man kan träna sig till?! HEUREKA vilken tanke!

En dröm började gro i mig.

Tänk om jag en dag kunde få hjälpa idrottare och vanliga människor att bli mentalt starkare!

Så kom livet i vägen. Småbarnsår, husbyggande, jobbkarriär… Tills plötsligt en dag för två år sedan, då en blygsam tidningsannons fångade mitt intresse: “Utbilda dig till mental tränare”. Drömmen vaknade till liv igen, tillsammans med en stark känsla av att NU skulle drömmen bli sann.

Idag, två år senare, kan jag titulera mig mental tränare! Det känns alldeles alldeles underbart!

Under utbildningens gång har mitt liv synats i sömmarna – av mig själv :)

För att bli mental tränare och kunna hjälpa andra, har jag varit tvungen att ställa mig viktiga livsfrågor. Vilka är mina värderingar i livet? På vilket sätt hanterar jag stress? Hur kan jag bli mer motiverad?

Som en följd har jag utvecklat en större, inre ro. Tidigare lät jag mig alltför lätt rubbas av berg- och dalbanan i den hektiska och krävande vardagen. Nuförtiden besitter jag ett skönt själsligt lugn, som inte ger efter i första taget.

Vad är DIN dröm?

Att följa sina drömmar kan kännas läskigt. Det finns dock massor med orsaker till att göra det – du blir rik på erfarenheter, du växer som människa och ditt liv får en ny mening.  Kanske finner du vägen till ett ökat inre lugn som jag gjorde?

Så vänta inte med att börja uppfylla din dröm, utan ta första steget redan idag! Det behöver inte vara nåt stort steg, börja med ett pyttelitet och du ska se att livet känns roligare.

Jag skulle bli glad över att höra vad just din dröm är, kommentera gärna nedan :)

Hufvudstadsbladet 18.05.2017

Hufvudstadsbladet 18.05.2017